Až do konca júla od nás získate knihu ZADARMO ku KAŽDÉMU nákupu!

Hogyan küzdjünk a hajhullás ellen?

Legtöbbünket már gyötört a túlzott hajhullás. A következő cikkben többet tudhatsz meg az okokról és a megoldásokról. A “szezonális” hajhullás és a szülés utáni hajhullás témája még mindig nagyon aktuális.

Szezonális hajhullás. Mi az oka? Lehet valamit tenni ez ügyben?

A szezonális hajhullás a hajhullás gyakori és átmeneti típusa. Főleg ősszel és tavasszal találkozunk vele. Normális hajhullásról beszélünk, amikor naponta körülbelül 50-100 hajszálat veszítünk, de egyes évszakokban a hajhullás ennek többszöröse is lehet! Ne aggódjon: ez egy természetes folyamat, amely általában 4-6 hétig tart.

Ősz: felkészülés a hideg időre

A Dermatology folyóiratban közzétett svéd kutatás kimutatta, hogy az őszi hajhullást a júliusban megnövekedett hajnövekedés okozza. Ez a jelenség nyilvánvalóan azért történik, hogy a hajunk nyáron megvédjen minket az UV-sugaraktól. Október és november az a hónap, amikor a szezonális hajhullás tetőzik, és ez a kezdeti vitamin- és ásványianyag-hiánynak köszönhető. Az őszi étrendünk nem olyan változatos, mint a nyári. Ha nyár végén észreveszi, hogy a haja lassan hullani kezd, itt az ideje, hogy hajhullás elleni kezelést alkalmazzon. Minél hamarabb elkezdi, annál hamarabb fogja megérezni a különbséget.

Tavasz: a második fő hajhullási szezon

A hosszú és hideg tél után az emberi szervezet nagy hiányt szenved a megfelelő működéshez szükséges vitaminokból és ásványi anyagokból. Hiányuk esetén száraz fejbőrrel és hajhullással járó problémák léphetnek fel. A megoldás a hiányzó anyagok pótlása, akár az étrendből, akár táplálékkiegészítők formájában, valamint a megfelelő hajápoló termékek használata túlzott kémia nélkül.

Hogyan küzdjünk a hajhullás ellen?

Hajhullás szülés után

A terhesség alatt a nők szebbek és szó szerint ragyognak. Sok leendő anyuka élvezi a hajminőség javulását – a hajuk egészségesebbnek, vastagabbnak és gyönyörűen fényesnek tűnik. A szülés után azonban változás következik be, és sok újdonsült anyukát riaszt a fokozott hajhullás.

Miért hullik többet a haj a szülés után?

A terhesség alatt, majd a szülés után a női szervezetben bekövetkező hormonális változások okolhatók a szülés utáni túlzott hajhullásért. Az ösztrogén hormon hatására a terhesség alatt a haj növekedési szakasza meghosszabbodik, így késleltetve a hajhullást.

A szülés után, amikor ezek a hormonális változások lecsillapodnak, a következmény a túlzott hajhullás. Más szóval, a haj, amely a terhességi hormonoknak köszönhetően a fején tökéletesen tartotta magát, most egyszerűen kihullik.

Az egyetlen dolog, amit tehetsz a hajadért, hogy megfelelő táplálékot adsz neki kiegyensúlyozott, elegendő vitamint és ásványi anyagot (A-, B- és E-vitamin, magnézium, kalcium, cink, vas és hialuronsav) tartalmazó étrend vagy táplálékkiegészítők formájában. Természetesen a gyengéd bánásmód és a megfelelő hajápoló termékek is nagyon fontosak.

Anyukanák a hozzászólása

„ A nevem Michaela, két csodálatos lány édesanyja vagyok.

A szülés után extrém hajhullástól szenvedtem. Nőként nagyon aggódtam emiatt, és szerettem volna újra szépnek érezni magam, de a tükörbe nézve sírni támadt kedvem.

Hatalmas kopasz foltok voltak a homlokom oldalán. Különböző termékeket próbáltam ki – samponokat, szérumokat, táplálékkiegészítőket, amelyeket a hajhullás elleni küzdelemre terveztek. Természetesen, mint sejthetitek, semmi sem segített, a problémám egyre rosszabb lett. De mint minden más problémára, erre is van megoldás, csak meg kell találni. Szerencsére van egy nagyszerű férjem, aki úgy döntött, hogy megoldást keres, és ma már bátran mondhatom, hogy megtalálta. Egy este hozott nekem egy szépségkollagént (AdelleDavis ) és egy liposzómás cinket (AdelleDavis).

Nem voltak túl nagy elvárásaim az összes olyan termék után, amit kipróbáltam, és nem vált be. De amint a termékek otthon voltak, elkezdtem használni. Nyilvánvaló, hogy az eredmény nem egyik napról a másikra jött, de a termékek szedése után körülbelül egy hónappal nyilvánvaló volt, hogy a hajhullás teljesen megállt, és a haj újra növekedni kezdett. Ítélje meg maga … “

Hogyan küzdjünk a hajhullás ellen?

Szeretne még több érdekes információt kapni? Iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címe nem lesz közzétéve. A * jelölt mező kötelező

Our products