Až do konca júla od nás získate knihu ZADARMO ku KAŽDÉMU nákupu!

Ősz, a túlzott hajhullás második évszaka. Mit lehet tenni ez ellen?

Ha már egy ideje követ minket, akkor tudja, hogy blogunkban sokat foglalkoztunk a hajhullással. A haj egészségéről szóló legutóbbi cikkünkben a szülés utáni hajhullással foglalkoztunk. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgálunk egy olyan problémát, amellyel sok nő és férfi egyaránt rendszeresen küzd ezekben a hónapokban – nevezetesen az őszi hajhullást.

Mi okozza, és hogyan ismerjük fel a fokozott hajhullást

A hajhullás a haj növekedési ciklus természetes része. A haj a telogén fázisban hullik ki, amely a “nyugalmi” fázis, amelyben a hajgyökér megpróbál megszabadulni a régi hajszálaktól, hogy helyet csináljon az új hajnak. Normális esetben naponta 50-150 hajszálat veszítünk. Természetesen nem fogja minden nap megszámolni a hajszálakat, de azonnal fel fogja ismerni a fokozott hajhullást. Az egész lakásban szőrszálakat fogsz találni. Egy kádnyi hajad van, amikor megmosod, és csomók vannak a kezedben. De ne essen pánikba, a tavaszi és őszi szezonális hajhullás teljesen normális és természetes. Ezért nevezik diffúz hajhullásnak, amikor a haj egyenletesen hullik az egész fejen, és nem csak bizonyos részeken, ami kopasz foltokat hozna létre. Az őszi napsugarak fogyatkozásával a szervezetünkben kezd hiányozni a D-vitamin, ami nagyon fontos hajunk egészségéhez és növekedéséhez. Hiánya ősszel a túlzott hajhullás oka is lehet.

Ősz, a túlzott hajhullás második évszaka. Mit lehet tenni ez ellen?

Hogyan lehet enyhíteni a hajhullást?

A megfelelő és kiegyensúlyozott étrend, amelyből nem hiányzik a vitaminok és ásványi anyagok minden összetevője, segíthet a hajhullás csökkentésében. Különösen a diófélék, a halak, a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása nagyon fontos nemcsak a haj, hanem a köröm és a bőr egészségének megőrzése szempontjából is. Nyáron az étrendünk gazdag ezekben az élelmiszerekben, de ősszel is így kell lennie. Természetesen az is jó ötlet, ha rendszeresen kiegészítjük a vitaminokat étrend-kiegészítőkkel, például D-vitaminnal, kollagénnel vagy szelénnel.

Ősz, a túlzott hajhullás második évszaka. Mit lehet tenni ez ellen?

Végezetül a tanácsom

Az én jó tanácsom az, hogy minél többet tudj meg a hajtípusodnak megfelelő ápolásról. Például a SAMPON-MASZK-KONDICIONÁLÓ mosási rutin magától értetődőnek kell lennie, mert egyszerűen fogalmazva- a sampon megnyitja a hajat és megtisztítja a fejbőrt, a maszk táplálja a hajat, a kondicionáló pedig lezárja a hajat, hogy ne vegye fel a szennyeződéseket a környékről. A mosás után a hővédelmet sem szabad kihagyni a hajszárítás vagy a hajvasalás előtt. A legjobb, ha a hajat a lehető legkevésbé zavarja a szokásos gumikötél vagy hajgumik. Jó ötlet, ha speciális, kíméletes gumikötelet használunk. A hajat finoman fel kell tűzni velük, különösen lefekvés előtt. Soha ne aludjunk laza hajjal, mivel a haj éjszaka a párnához dörzsölődik, és így nagy a törés veszélye. Ezt a tanácsot nagyon hasznosnak találtam, különösen a hosszú és sérült haj esetében, például szőkítés esetén. Remélem, ez a cikk legalább egy kicsit segít neked abban, hogy megkíméld minden nő büszkeségét, a szépségünk koronáját!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címe nem lesz közzétéve. A * jelölt mező kötelező

Our products