Až do konca júla od nás získate knihu ZADARMO ku KAŽDÉMU nákupu!

Néhány tipp Adelle Davistől a napozáshoz

A nyári tevékenységek a napon sok kellemes dolgot hoznak magukkal. Az egyik kellemes nyári tevékenység a napozás. Ugyanakkor számos olyan kockázatot is magában hordoz, amelyekről talán nem is tudott. Az intenzív UV-sugárzásnak kitett bőr gyakran kiszárad, repedezik, pigmentfoltok alakulnak ki, meggyengül, és felgyorsul az öregedés. A leégett bőr szintén egészségügyi kockázatot jelent. Mindannyian megtapasztaltuk már. Az első napsugarak kicsalnak minket a természetbe, az erdőbe, a hegyekbe vagy a vízpartra. Élvezzük a melegítő sugarakat, és elfelejtjük, milyen veszélyesek is lehetnek.

Néhány tipp Adelle Davistől a napozáshoz

Nem csak a vörös bőr az, ami zavar minket. Az égett terület fájdalma is jelzi a problémát. A bőrt a szélsőséges körülményeknek való kitettség előtt, alatt és után is ápolni kell. Legyen szó hidegről, melegről, páratartalomról vagy a fent említett napfényről.

B-, B3- és B12-vitaminok

B-vitamin komplex, beleértve a B12-t és a folsavat, energiát ad, és biztosítsa a megfelelő anyagcsere-funkciókat. A B3-vitamin segít megtartani a vizet a bőrben, és megakadályozza annak kiszáradását. A B12-vitamin segít minimalizálni és szabályozni a sötét pigmentfoltok kialakulását.

Néhány tipp Adelle Davistől a napozáshoz

C- és D-vitamin

A C-vitamin nélkülözhetetlen a bőr számára, ha napfénynek van kitéve. Ez az antioxidáns a legismertebb és legelterjedtebb. Ha azonban a bőr UV-sugaraknak van kitéve, az jelentősen csökkentheti a C-vitamin szintjét. Ezzel szemben a D-vitamin termelését a napsugarak növelik, de nem az emberi szervezet szükségleteinek megfelelő mennyiségben. A C-vitamin a kollagén képződésében is részt vesz, amely fontos a bőr, de a belső szervek, inak és szalagok szilárdsága és rugalmassága szempontjából is. A D-vitamin befolyásolja a kalcium és a foszfor felszívódását, rákellenes hatású, és hatékony bizonyos bőrbetegségek kezelésében.

Néhány tipp Adelle Davistől a napozáshoz E-vitamin

Egy másik fontos antioxidáns, amely az intenzív napozás vagy napfürdőzés során előnyére válik, az E-vitamin. Segít csökkenteni a szabad gyököket, és jelentősen hozzájárul a sejtmembránok védelméhez. Javítja a bőr textúráját és lassítja a bőr öregedését. A C-vitaminnal együtt ráadásul meghosszabbítja a bőr pigmentációjának tartósságát, ami azt jelenti, hogy sokkal tovább élvezheti a barnaságot. Néhány tipp Adelle Davistől a napozáshoz

Szeretne még több érdekes információt kapni? Iratkozzon fel hírlevelünkre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címe nem lesz közzétéve. A * jelölt mező kötelező

Our products