Až do konca júla od nás získate knihu ZADARMO ku KAŽDÉMU nákupu!

Hogyan küzdjünk a D-vitaminhiány ellen ősszel és télen?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az egészségünkhöz nélkülözhetetlen vitaminok egyike a D-vitamin, amelyet “napfényvitaminnak” is neveznek. Ez a becenév pontosan azért van érvényben, mert a D-vitamin bevitelének legtermészetesebb módja a napfény segítségével történik.

A hideg hónapokban azonban sajnos nem éri elég napfény a bőrünket, ezért csökken a D-vitamin szintje. Ősszel és télen a D-vitamin hiányával küzdünk, ami olyan betegségekhez vezethet, mint az izomfájdalom, a csontok elvékonyodása, ízületi vagy hátfájás, légzőszervi megbetegedések vagy a hangulat romlása. Ennek a vitaminnak a hiánya depresszióban, fáradtságban, hajhullásban stb. is megnyilvánulhat.

 

Hogyan küzdjünk a D-vitaminhiány ellen ősszel és télen?

 

D-vitamint tartalmazó élelmiszerek

Hogyan biztosíthatjuk, hogy ősszel és télen elegendő D-vitaminhoz jussunk?

A napfény mellett egyes élelmiszerek is D-vitamin-források, amelyek rendszeres fogyasztása növelheti a szervezetünkben lévő vitamin szintjét.

Példák a D-vitamint tartalmazó élelmiszerekre:

– gombák,
– lazac,
– tonhal,
– tojássárgája,
– csukamájolaj stb.

Ezek az élelmiszerek természetesen D-vitaminnal vannak dúsítva. A szupermarketekben más élelmiszereket is találhat, amelyekhez D-vitamint adtak. Ezek közé tartoznak egyes növényi tejek, gabonafélék, zabpehely, gyümölcslevek és így tovább. Ha étrendje nem tartalmazza ezeket az élelmiszereket, mindenképpen értékelje át.

Megfelelő alternatívák

Az olyan kiegészítők, mint a liposzómás D3-vitamin vagy a D3 kapszulákban, vagy akár a D3 hozzáadott K2-vitaminnal kényelmesen fedezhetik a napi szükségletet. 100%-ban VEGÁN és gluténmentes. Ráadásul olyan összetevőkből készülnek, amelyek nem genetikailag módosítottak, így még a legigényesebb felhasználóknak is megfelelnek.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címe nem lesz közzétéve. A * jelölt mező kötelező

Our products